V.D.T.

Badalićeva 14, 10000 Zagreb

Oib: 69018440031
IBAN: HR4523600001101445715
tel: 01/3640-868, e-mail: vdt@zg.t-com.hr

 

Ross Macdonald kolekcija

 

 

Kako doći do željene knjige?

Vrlo jednostavno: pošaljite e-mail s upitom 

ili nazovite za sve informacije na tel. 01/3640-868, GSM: 098/380-331

 

 

Naše edicije

 

 

V.D.T.

 

 

Platinasta biblioteka

 

 

 

Agatha Christie

 

 

 

Milan Nikolić

 

 

 

Ross Macdonald

 

 

 

Najbolji romani krimi literature

 

 

 

 

Strip knjige

 

 

 

Strip-bibliofilska izdanja

 

 

 

Domino

 

 

 

Vertigo

 

 

 

Flashback

 

 

 

Domaća književnost

 

 

 

Filmske knjige

 

 

 

Strip - antikvarijat

 

 

UTOPLJENICA

 

Tvrdi uvez

Cijena: 90 kn

 

 

 

 

  Nova klijentica Lewa Archera je gospođa Maude Slocum, potencijalna nasljednica velikoga naftnog imperija, koja je primila anonimno ucjenjivačko pismo u kojem je optužena za nevjeru.
Njezina obitelj, koju čine zanosna kći tinejdžerica, izvještačeni suprug homoseksualnih sklonosti i bogata svekrva, koju inače ne podnosi, u svojoj vili organizira veliku zabavu. Archer im se pridružuje, ali od prvoga trenutka na zabavi osjeća napetost i eksplozivnu atmosferu. Predosjeća da će se dogoditi nešto strašno...  
  I uistinu, njegova istraga ucjene pretvara se u istragu ubojstva – vlasnica kuće, majka supruga gospođe Slocum, biva pronađena utopljena u bazenu. Archer sumnja da bi ubojica mogao biti njezin moralno iskvareni sin ili pak njegova zavodljiva kćer...

 

Originalni naslov:

The Drowning Pool

Prevoditeljica:

Marija Razum

 

 

CRNI NOVAC

 

 

Tvrdi uvez

Cijena: 90 kn

 

 

 

 

Kada detektiv Lew Archer dobije zadatak istražiti tko je tajanstveni stranac Martel, koji se doselio u Montevistu, sve se naizgled doima kao prilično jednostavan slučaj. Mladi je Francuz, čini se, oteo Virginiju Fablon, zaručnicu Archerovog klijenta i u pitanju je čisti slučaj ljubomore. No, stvari počinju poprimati drukčiji oblik kad Archer poveže ovog sumnjivog stranca s ogromnim kockarskim dugovima, pranjem novca i slučajem samoubojstva koje se dogodilo prije sedam godina, a čije se posljedice još uvijek osjećaju.
Ubrzo zatim, Montevistu i njene snobovske stanovnike potresa serija ubojstava, a paralelno sa zločinima na vidjelo izlaze i mnoge mračne tajne iz prošlosti…
  

 

Originalni naslov:

The Black Money

Prevoditeljica:

Marijeta Milošević

 

SLUČAJ GALTON

 

 

Tvrdi uvez

Cijena: 90 kn

 

 

Lew Archer nije vjerovao u slučajnosti - čak ni u Kaliforniji, zemlji u kojoj je sve bilo moguće.
Stoga, kad ga unajme da pronađe Anthonyja Galtona, nasljednika velikog bogatstva koji je nestao prije dvadeset godina, iznenada se pojavljuje mladić koji tvrdi da je njegov sin. I svi dokazi upućuju da je on doista onaj za koga se predstavlja.
Archer je, međutim, uvjeren da je momak zapravo lažni nasljednik - i nastoji učiniti sve kako bi to dokazao.
Tijekom svoje istrage nađe se u zamršenoj mreži preljuba, ubojstava i iznude koja seže duboko u prošlost, a proteže se od unutrašnjosti SAD-a do San Francisca, od veze s mafijom do prekrasne odvjetnikove žene.
Archer ni ne sluti koliko je sve ovo pogubno…
  

 

Originalni naslov:

The Galton Case

Prevoditelj:

Vjekoslav Karlovčan

 

 

OPSJENA

 

 

Tvrdi uvez

Cijena: 90 kn

 

 

 

U trenutku kad je bogataš Homer Wycherly unajmio Lewa Archera da pronađe njegovu kćer Phoebe, mlada je djevojka već dva mjeseca smatrana nestalom. To je bilo i više nego dovoljno vremena da djevojka u potpunosti zamete svoje tragove - ili da to učini netko umjesto nje.
Archer će se poprilično namučiti prije nego što pronađe bogatu nasljednicu.
Ujedno, detektiv će se morati suočiti s još jednom ženom iz obitelji Wycherly - Phoebeinom majkom, tajanstvenom plavušom koja prečesto mijenja svoje adrese, koja ima previše tajni i koja za sobom ostavlja previše leševa...

 

Originalni naslov:

The Wycherly Woman

Prevoditelj:

Danijel Tušek

 

 

HLADNOĆA

 

Meki uvez

Cijena: 40 kn

 

Alex i Dolly Kincaid su naizgled sretan mladi par koji je upravo uplovio u bračnu luku i pred kojim je medeni mjesec. No, već sutradan nakon vjenčanja i nakon iznenadnog susreta s postarijim muškarcem u hotelu u kojem su odsjeli, prestrašena Dolly ostavlja Alexa. Nestaje bez riječi objašnjenja. I bez traga.
Iako ga otac nagovara na poništenje braka, tim prije što brak nije bio konzumiran, očajni Alex se daje u potragu za Dolly. Naposljetku se obraća Lewu Archeru za pomoć.
Privatni istražitelj uspjeva pronaći Dolly, ali tijekom istrage nađe se u mreži mnogobrojnih laži, prijevara, sebičnosti, bizarnih, pa i perverznih obiteljskih odnosa; ali i dvaju, odnosno triju ubojstva koja su se dogodila unatrag dvadeset godina…

 

Originalni naslov:

The Chill

Prevoditeljica:

Danijel Tušek

 

 

TAMNA STRANA DOLARA

 

Meki uvez

Cijena: 40 kn

 

 

 

Je li Tom Hillman pobjegao iz ekskluzivne privatne škole koju je tek upisao ili ga je netko oteo? Štite li ga njegovi imućni roditelji od tajni svoje grešne prošlosti?
Lew Archer dobiva zadatak pronaći mladog Toma, a svaki ga trag na kojeg naiđe vodi do napuštenog hotela Barcelona u Hollywoodu, čiju klijentelu danas čine ljudska trupla, a gdje su nakon završetka drugog svjetskog rata razuzdane noći provodili vojnici, glumice i kojekakvi kalifornijski probisvijeti.
Detektiv mora otkriti kakav su međusoban dogovor gosti Barcelone bili sklopili, što se to s njima u međuvremenu zbilo i kakve veze s time imaju Tomovi roditelji.

 

Originalni naslov:

The far side of the dollar

Prevoditeljica:

Rebeka Toth

 

 

 

IZABRANA DJELA

ROSSA MACDONALDA

Ross Macdonald (1915.-1983.) tvorac je najbolje serije kriminalističkih romana koje je ikada napisao jedan amerikanac.


Kritičar New York Timesa primjećuje: Lik američkog privatnog istražitelja besmrtnim je učinio Dashiel Hammett, oplemio ga je Raymond Chandler, a do savršenstva je doveden u peru Rossa Macdonalda.

Ime tog privatnog istražitelja je
Lew Archer, a njegove avanture u prvim cjelovitim izdanjima na hrvatskom jeziku  pred čitateljima.