V.D.T.

Badalićeva 14, 10000 Zagreb

Oib: 69018440031
IBAN: HR4523600001101445715
tel: 01/3640-868, e-mail: vdt@zg.t-com.hr

 

Platinasta biblioteka

 

Kako doći do željene knjige?

Vrlo jednostavno: pošaljite e-mail s upitom 

ili nazovite za sve informacije na tel. 01/3640-868, GSM: 098/380-331

   

 

 

 

 

Naše edicije

 

 

V.D.T.

 

 

 

Platinasta biblioteka

 

 

 

Agatha Christie

 

 

 

Milan Nikolić

 

 

 

Ross Macdonald

 

 

 

Najbolji romani krimi
literature

 

 

 

Strip knjige

 

 

 

Strip-bibliofilska izdanja

 

 

Domino

 

 

 

Vertigo

 

 

 

Flashback

 

 

 

Domaća književnost

 

 

 

Filmske knjige

 

 

 

Strip - antikvarijat

 

 

Margaret Truman

UBOJSTVO U FBI-u

 

 

 

Originalni naziv:

MURDER AT THE FBI

 

Prevoditelj:

MARIO JOVIĆ

 

tvrdi uvez, 260 str.

 

cijena s popustom: 100 kn     

 

 

 

Iako vrlo sposoban i respektiran od svojih kolega, specijalni agent George Pritchard nije bio omiljen u FBI-u. Ali kada je njegovo tijelo pronađeno obješeno u streljani FBI-a naočigled dvije stotine turista koji su toga dana prisustvovali demonstraciji u streljani, FBI pokreće posebnu istragu.
  Jer – FBI ne voli biti osramoćen!
  Za istragu o Pritchardovu ubojstvu zaduženi su Ross Lizenby, privlačan, ali zagonetan agent FBI-a, i Christine Saksis, prekrasna i vrlo sposobna Indijanka. Kombinirajući svoju ljubavnu vezu s napetom, danonoćnom potragom za ubojicom, pri čemu nailaze na mnoge prepreke, dolaze do zapanjujućeg zaključka – čini se da upravo netko iz samoga vrha FBI-a ne želi da se postavlja previše pitanja u vezi slučaja.
  Ali Christine Saksis se ne predaje. I uskoro je počinje mučiti nova dilema: da li joj je bitnija njezina lojalnost FBI-u ili sâma istina?
 

 

 

 

James Grippando

POD OKRILJEM TAME

 

 

 

Originalni naziv:

UNDER COVER OF DARKNESS

 

Prevoditelj:

MARIO JOVIĆ

 

tvrdi uvez, 376 str.

 

cijena s popustom: 100 kn

     

 

Gus Wheatley misli kako je došao do uspjeha. Novac, moć, prestiž – sve je došlo u paketu za najmlađeg odvjetnika koji se ikad našao na kormilu najčuvenije odvjetničke tvrtke u Seattleu. Ništa ne može zaustaviti njegov meteorski uspon na vrh – sve do nestanka njegove supruge.
  Beth je jednog poslijepodneva ostavila njihovu šestogodišnju kćer u školi i od tada ju nitko nije vidio. Njezin nestanak dogodio se u trenutku kad FBI poziva analitičare kako bi istražili bizaran niz brutalnih serijskih ubojstava koja potresaju Seattle.    FBI ih naziva “blizancima”, jer čini se kako ubojica ubija žrtve u parovima: najprije dva muškarca, a onda dvije žene. Žrtve su nepovezane, a ipak svaki dio para na sablastan je način u potpunosti je identičan onom drugom.
   Ali ovo je samo početak noćne more za Gusa. Policija i FBI uskoro dolaze do teorije koja ostavlja dvije stravične mogućnosti: ili je Beth posljednja ubojičina žrtva... ili je suučesnica u zločinu.
   Dok se stravična umorstva nastavljaju, a Beth i dalje nema, Gus počinje s vlastitom istragom. Ne može prihvatiti pomisao kako bi se Beth udružila s hladnokrvnim ubojicom; ali počinje shvaćati koliko su se njih dvoje međusobno udaljili. I kako polagano, korak po korak, počinje raspetljavati slučaj, tako otkriva šokantnu istinu o ženi za koju je mislio da ju poznaje...

 

 

James Grippando

OTMICA

 

 

Originalni naziv:

THE ABDUCTION

 

Prevoditelj:

MIRAN STIHOVIĆ

 

tvrdi uvez, 392 str.

 

cijena s popustom: 100 kn

 

 Allison Leahy je javna tužiteljica, jedna od najuglednijih pravnica u Americi. Ona i njen bogati muž su par iz snova 21. stoljeća, koji naizgled imaju sve – sretan brak i uspješne karijere.
  Allison Leahy je, međutim, i demokratski kandidat za predsjednika SAD. Njen protukandidat je Lincoln Howe, umirovljeni vojni general, odlikovan sa četiri zvjezdice i afro-američki bona fide junak. Kao i Allison, Howe živi američki san, ali vrijeme istječe.   Kandidati su potpuno izjednačeni. I dok se kampanja približava kraju i započinje odbrojavanje, ankete predviđaju da bi izbor mogao biti najneizvjesniji u povijesti. Objema stranama za pobjedu treba još samo jedan dobar potez… U jutro Noći vještica dobivaju priliku za njega.
   Dvanaestogodišnja djevojčica je oteta na putu do škole. Djevojčica se zove Kristen Howe i unuka je Lincolna Howea.
   Amerika je zatečena i ogorčena ovim zločinom. Allison, kao javna tužiteljica, diže cijelu naciju u potrazi za otmičarima. Ali njeni motivi su pod sumnjom, ponajviše od strane Lincolna Howea koji svoju političku suparnicu želi maknuti sa slučaja nestale unuke.
   Obje strane tvrde da ona druga iskorištava otmicu i manipulira istragom zbog postizanja političke prednosti...

 

 

James Grippando

OPORUKA

 

 

 

Originalni naziv:

LAST TO DIE

 

Prevoditeljica:

DIJANA ŠTAMBAK

 

Opseg: 316 str.

 

meki uvez

cijena s popustom: 60 kn

 

tvrdi uvez

cijena s popustom: 100 kn

 

 

 

  Kao uslugu svom prijatelju Theu, odvjetnik iz Miamija, Jack Swyteck, pristaje braniti njegova brata Tatuma Knighta, bivšeg plaćenog ubojicu, a sada pokajnika koji tvrdi da je prešao na stranu zakona.

U igri je ni više ni manje nego 46 milijuna dolara, nasljedstvo bogate razvedenice Sally Fenning.

Njezina je smrt više nego sumnjiva, dok je oporuka još intrigantnija. Naime, od šestero potencijalnih nasljednika, koje je Fenningova odreda prezirala, samo će jedan postati milijunaš. Ostali se tog novca moraju odreći ili moraju umrijeti.

Svima je zajedničko to što su prije pet godina bili na neki način upleteni u ubojstvo Sallyne kćeri. To su njezin bivši suprug, odvjetnik koji je vodio njihovu brakorazvodnu parnicu, tužitelj koji pred lice pravde nije doveo nijednog od osumnjičenih, novinar koji je pratio cijeli slučaj i misteriozni muškarac.

Swyteckov klijent Tatum Knight, šesti potencijalni nasljednik, jedini je kojega se ne dovodi u vezu s ubojstvom njezine kćeri, iako je povezan s obitelji Fenning. Štoviše, upravo je on bio unajmljen da ubije Sally, ali je odbio posao.

Kako se priča razvija i dok traje Jackova potraga za istinom – da li je njegov klijent nevin ili je ubojica – tako, jedan po jedan, potencijalni nasljednici bivaju likvidirani...h državnih ureda i luksuznih spavaćih soba.

 

Margaret Truman

UBOJSTVO U CIA

 

 

Originalni naziv:

MURDER IN THE CIA

 

Prevoditeljica:

MARIJA RAZUM

 

Opseg: 304 str.

 

meki uvez

cijena s popustom: 60 kn

 

tvrdi uvez

cijena s popustom: 100 kn

 

Barrie Mayer, zanosna washingtonska književna agentica, stiže na londonski aerodrom Heathrow s namjerom da uhvati let za Budimpeštu, gdje se namjerava sastati sa Zoltanom Retijem, planetarno popularnim mađarskim piscem kojeg zastupa.

Međutim, gđica Mayer ne dobiva priliku da se “podigne” sa zemlje. U velikoj gužvi koja vlada na aerodromu, netko iskorištava priliku i gotovo neprimjetno napada mladu ženu. Barrie ostaje na mjestu mrtva, a liječnici proglašavaju njenu smrt srčanim udarom.

Ipak, njezina najbolja prijateljica Collette Cahill, službenica američke ambasade u Budimpešti, sumnja u istinitost ovog objašnjenja. Budući da je i sama dio CIA-inog tima u tom dijelu Europe, Collette zna da je Barrie nosila u Mađarsku nešto više od aktovke s književnim ugovorima.

Uskoro, Collette Cahill dobiva zadatak: saznaj što se točno dogodilo s Barrie, i što je još i važnije, što se dogodilo s njenom aktovkom?

Mlada, ali vješta operativka CIA-e se daje u istragu koja će je odvesti od Londona do Washingtona i Djevičanskih Otoka i natrag u Budimpeštu, od blještavih restorana i idiličnih krstarenja do psihijatrijskih ordinacija, visokih državnih ureda i luksuznih spavaćih soba.

 

Kyle Mills

LOVINA

 

 

Originalni naziv:

FADE

 

Prevoditelj:

MARIO JOVIĆ

 

Opseg: 312 str.

 

meki uvez

cijena s popustom: 60 kn

 

tvrdi uvez

cijena s popustom: 100 kn

 

     

 

 

 

Tajni odjel Domovinske sigurnosti SAD-a za novu tajnu operaciju na Bliskom istoku želi angažirati najboljeg agenta. Izbor je pao na Salama al Fayeda, poznatijeg kao Fade, umirovljenog marinca besprijekornog dosjea koji, obzirom da je dijete sirijskih imigranata, odlično govori arapski. No, postoji jedan veliki problem. Fadea, koji se nakon preranog umirovljenja povukao u samački život, treba pronaći i nagovoriti da se vrati u službu.
  Obzirom da mu je kao ratnom heroju učinjena velika nepravda, jer mu je nakon ranjavanja vlada odbila platiti neophodnu, ali skupocjenu operaciju o kojoj mu je ovisio život, to neće biti nimalo lak zadatak. Da stvar bude gora, taj će nemili zadatak preuzeti njegov nekadašnji prijatelj Egan, kojeg smatra suodgovornim za svoje stanje. Naime, on u svome tijelu još uvijek nosi metak koji će ga, ako se pomakne, zauvijek paralizirati.
  No, umjesto nacionalnog heroja, Fade će postati državni neprijatelj broj jedan. U pokušaju da ga se namami u stupicu, on igrom slučaja postaje optužen za višestruka ubojstva koja su počinili vladini agenti.
  Potraga za najboljim vladinim agentom pretvara se tako u potjeru za najgorim zločincem. Gonjen osvetom, Fade ne birajući sredstva traži put do pravde. U toj neravnopravnoj borbi Fade će jedinu podršku imati od agentice koja s njime suosjeća i koja je stjecajem okolnosti postala njegova taokinja...

 

James Grippando

NAĐENI NOVAC

 

 

Originalni naziv:

FOUND MONEY

 

Prevoditeljica:

DIJANA ŠTAMBAK

 

Opseg: 344 str.

 

meki uvez

cijena s popustom: 60 kn

 

tvrdi uvez

cijena s popustom: 100 kn

 

 

 

Na samrti Frank Duffy svome sinu Ryanu priznaje da su na tavanu njihove kuće sakrivena dva milijuna dolara. Ryan, doktor koji vodi sasvim običan život, biva šokiran dotad nepoznatom i tajnovitom prošlošću svoga oca. Otkuda mu toliki novac? Je li nekoga ucijenjivao ili ga je pošteno zaradio? Možda ga je naslijedio…
  Istovremeno, samohrana majka Amy Parkins, čiji se život sastoji od borbe za egzistenciju, brige za dijete i baku, te završavanja pravnog fakulteta, od anonimnog pošiljatelja dobiva paket u kojem se nalazi 200 tisuća dolara. Tražeći objašnjenje, ne može da se ne pita - ima li to veze sa zagonetnim samoubojstvom njezine majke prije dvadeset godina?
  Saznavši da se iza njezina nepoznata dobročinitelja krije također Frank Duffy, Amy se upoznaje s njegovim sinom, te se njih dvoje udružuju kako bi otkrili tajnu misterioznog novca.
  Amy i Ryan najprije moraju saznati tko je zapravo bio Frank Duffy, a njihova će ih istraga odvesti ne samo ka razotkrivanju obiteljskih tajni i opsesija, već i u svijet organiziranog kriminala, FBI–a i zavjere u kojoj podjednako sudjeluju visoki politički krugovi i multinacionalne korporacije…

 

Margaret Truman

UBOJSTVO U NACIONALNOJ KATEDRALI

 

 

Originalni naziv:

MURDER AT THE

NATIONAL CATHEDRAL

 

Prevoditeljica:

MARIJA RAZUM

 

Opseg: 292 str.

 

meki uvez

cijena s popustom: 60 kn

 

tvrdi uvez

cijena s popustom: 100 kn

 

 

 

 

Brutalno ubojstvo svećenika Paula Singletaryja, koji je predvodio obred vjenčanja Maca Smitha i Annabel Reed, pomućuje sreću mladenaca i ne dopušta im da uživaju u početku bračnog života.

Tijelo svećenika, ujedno i vrlo istaknutog vođe međunarodnog pokreta Riječ mira, pronađeno je u jednoj od kapelica Nacionalne katedrale. Policija nema nikakvih dokaza, a, čini se, ni sumnjivaca.

Iako se nastoji držati podalje od zločina, nekadašnji odvjetnik, a sada profesor prava, Mac Smith na nagovor biskupa katedrale odlučuje preuzeti slučaj ne bi li, u prvom redu, zaštitio ugled ove moćne institucije.

Međutim, izgleda da zločin ne miruje i da nema namjeru napustiti Smithove. Naime, za vrijeme njihovog medenog mjeseca, kojeg su odlučili provesti u Londonu, u malenom engleskom seocetu ubijen je još jedan svećenik za kojeg se ispostavlja da je prijatelj velečasnog Singletaryja.

Jesu li ova ubojstva povezana? Ako je tako, kako se u to uklapaju agenti nekoliko tajnih službi, svećenik plejboj, ogorčena ljubavnica, naprasiti kanonik, dječak koji je toliko prestrašen onim što je vidio da bježi od kuće… i ubojstvo koje je toliko savršeno da je to grijeh?

 

 

James Grippando

ONKRAJ SUMNJE

 

 

Originalni naziv:

BEYOND SUSPICION

 

Prevoditeljica:

MANJA ŠEGRT 

 

Opseg: 356 str.

 

meki uvez

cijena s popustom: 60 kn

 

tvrdi uvez

cijena s popustom: 100 kn

 

 

 

 

Jack Swyteck, uspješni mladi odvjetnik, preko noći se našao do grla u problemima. Iako njegova specijalnost nisu građanske parnice, spreman je prihvatiti jedan takav slučaj - ponajviše zbog klijentice koju bi trebao zastupati. Radi se o Jackovoj bivšoj djevojci protiv koje je podignuta tužba jer je vjerovala da će umrijeti.

Naime, kad Jessie Merrill dijagnosticiraju smrtonosnu bolest i predvide samo dvije godine života, ona sklapa ugovor s osiguravajućim društvom. Jessie, prema ugovoru, odmah dobiva poveću svotu novca, a, u zamjenu, skupina bogatih investitora preuzet će, nakon nakon njene smrti, njenu policu.

Međutim, ispostavlja se da je dijagnoza o bolesti bila pogrešna. Jessie neće umrijeti, barem ne tako brzo, a ljutiti investitori žele svoj novac. Odmah!   

Tijekom suđenju, Jack pokazuje svoju odvjetničku briljantnost i s popriličnom lakoćom odnosi pobjedu u spornom slučaju.

Ali, dva dana kasnije, Jack Swyteck pronalazi Jessieno mrtvo tijelo u svojoj kupaonici. Iako ima sva obilježja samoubojstva, Jessiena smrt počinje sve više nalikovati na ubojstvo - a Jack postaje glavni sumnjivac. S dokazima koji se gomilaju protiv njega, i mračnim tajnama koje izranjaju iz prošlosti, Jack mora pronaći ubojicu koji je "onkraj" svake sumnje… 

 

 

 

Margaret Truman

UBOJSTVO U KAZALIŠTU FORD

 

 

 

Originalni naziv:

MURDER AT FORD'S THEATRE

 

Prevoditeljica:

DIJANA ŠTAMBAK 

 

Opseg: 320 str.

 

meki uvez

cijena s popustom: 60 kn

 

tvrdi uvez

cijena s popustom: 100 kn

 

 

 

Washingtonsko kazalište Ford bilo je poprište jednog od najpoznatijih atentata u povijesti, onoga u kojem je 1865. godine ubijen predsjednik Lincoln. 

Sada, na istom mjestu, odnosno u uličici odmah iza kazališta, otkriveno je tijelo Nadije Zarinski, atraktivne mlade djevojke koja je radila u uredu senatora Brucea Lernera – i volontirala u samom kazalištu. To je jedno od onih ubojstava koje puni novinske stupce i TV programe. Istragu preuzima detektivski dvojac – mlad i revan istražitelj Rick Klayman i druželjubivi veteran Moses “Mo” Johnson. Što više kopaju po žrtvinu životu, to se sve više suočavaju s mnoštvom potencijalnih krivaca.
Tu je virdžinijski senator Bruce Lerner, o kojem su kružile glasine da je imao vezu s Nadijom... Clarise Emerson, producentica i upraviteljica kazališta i bivša senatorova žena... Jeremiah Lerner, njezin besperspektivni, temperamentni sin, koji tvrdi da je spavao s Nadijom kada to nije činio njegov poznati otac... Bernard Crowley, kazališni kontrolor, čije emocije jednostavno nabujaju na sam spomen zločina ... ostarjela britanska glumačka zvijezda Sydney Bancroft, koji čezne za priznanjem i velikim povratkom, a u rukavu skriva informacije pogubne za Clarise Emerson ... te ostali kompleksni likovi s obje strane svjetala pozornice.

 

James Grippando

OTKUPNINA

 

 

Originalni naziv:

A KING'S RANSOM

 

Prevoditeljica:

DIJANA ŠTAMBAK 

 

Opseg: 408 str.

 

meki uvez

cijena s popustom: 60 kn

 

tvrdi uvez

cijena s popustom: 100 kn

 

 

 

Kada zaručnica mladog odvjetnika Nicka Reya, razvrgne zaruke, to je samo jedan u nizu događaja koji će u potpunosti izokrenuti njegov život.
  Nickov otac Matthew, vlasnik flote ribarskih brodica, odlazi poslom u Južnu Ameriku, ali, kako njegova obitelj uskoro saznaje, možda se nikada više neće vratiti otamo. Naime, u kolumbijskom lučkom gradiću Cartageni biva otet. Njegovi otmičari zahtijevaju tri milijuna dolara otkupnine, što je daleko veća svota nego što obitelj Rey može prikupiti. 
  Na sreću, Matthew Rey nedavno se osigurao na istovjetan iznos; ali, na nesreću, otmičari, čini se, znaju sve o polici; a osiguravajuće društvo - sumnjajući na prijevaru - odbija isplatiti novac.
  Nick Rey se za pomoć obraća FBI-ju, koji se birokratski skriva iza navodnog dogovora s američkom vladom u takvim slučajevima, no u pozadini odbijanja je sumnja tajne službe da je Matthew Rey zapravo umiješan u poslove s drogom.
  Nemajući se kome obratiti, Nick se okreće profesionalnom pregovaraču, koji je možda jedina osoba sposobna za pregovaranje s Matthewovim otmičarima i jedina nada za spas čovjeka od nečega što je postao unosan posao u Kolumbiji, otmica ljudi.
  I dok Nick pokušava na sve moguće načine spasiti oca od okrutnih gerilaca, paralelno se mora boriti i protiv svoje odvjetničke tvrtke, osiguravajućeg društva, FBI-ja... i nekoga tko je dovoljno opak i pohlepan da upravlja cijelim ubojitim planom i tko neće prezati ni pred čim da ga zaustavi u otkrivanju istine... 

 

 

James Grippando

DOUŠNIK

 

 

 Originalni naziv:

THE INFORMANT

 

Prevoditeljica:

MANJA ŠEGRT

 

Opseg: 344 str.

 

RASPRODANO

 

Opaki serijski ubojica ponovo je napao.
Agentica FBI-ja, Victoria Santos, slijedi nit stravičnih ubojstava od malenog grada u Georgiji do New Yorka, od Miamija do Oregona. Surovost, kojom se ubojica obračunava sa svojim žrtvama, postaje njegov svojevrsni potpis i trag koji se prati.
  Mike Posten je u svojoj novinarskoj karijeri pisao o tisućama strašnih zločina. Ali, ništa ga nije moglo pripremiti na anonimni telefonski poziv i zastrašujući glas koji tvrdi da njegov um funkcionira u tolikoj mjeri poput ubojičina da može predvidjeti kada i gdje će se odigrati sljedeći napad, odnosno tko će biti nova žrtva. Jedina je kvaka što želi novac. Mnogo novca!
  Mike, međutim, nije siguran je li osoba koja ga je nazvala zapravo ubojica ili genij kao što tvrdi za sebe. Ni sam ne zna što bi bilo gore...

 

 

David Ambrose

SLUČAJNOST

 

 

   

Originalni naziv:

COINCIDENCE

 

Prevoditeljica:

MARIJETA MILOŠEVIĆ

 

 tvrdi uvez, 280 str.

 

cijena s popustom: 69 kn

 

  

Pregledavajući očevu ostavštinu nakon smrti, George Daly u obiteljskom albumu pronalazi fotografiju na kojoj on kao desetogodišnji dječak pozira s muškarcem i ženom. Ali, koliko god se trudio, George se ne sjeća ljudi s fotografije, niti kada i gdje je ona snimljena. 
  Kao pisac knjiga koje se bave krhkom granicom između stvarnosti i nepoznatog, George je fasciniran starom fotografijom i ostalim stvarima koje u međuvremenu otkriva, a koje upućuju da u njegovoj prošlosti možda postoji neka tajna o kojoj nije niti sanjao. Nakon što je započeo istragu, njegov život, do tada običan poput života većine drugih ljudi – smatrao se zadovoljnim muškarcem srednjih godina, oženjenim za ženu koju voli, s poslom u kojem uživa – odjednom se mijenja.

Počinje se događati niz znakovitih i bizarnih slučajnosti, koje Georgea izazivaju da započne rad na knjizi o značenju slučajnosti ili samog "sinkroniteta"...

 

 

John Case

MORBIDNOST

 

 

  

Originalni naziv:

THE FIRST HORSEMAN

 

Prevoditeljica:

LANA BITENC

 

tvrdi uvez, 336 str.

 

cijena s popustom: 69 kn

 

  

 

U Hudson Valleyu žena i muškarac su brutalno ubijeni... u sjevernoj Koreji, selo desetkovano bolešću je bombardirano s namjerom da se potpuno unište svi dokazi o njegovu postojanju... a u norveškom moru, brod ledolomac se probija smrznutim vodama do udaljenog otoka u Arktiku, prevozeći sa sobom skupinu znanstvenika koji se nadaju da će iskopati tijela davno poginulih rudara. Tri odvojena događaja – međusobno povezana intrigantnom mrežom skrivenih zapleta, koji su zapravo započeli još daleke 1918. godine kada je španjolska gripa širom svijeta ubila milijune ljudi, a sada postoji prijetnja da se povijest ponovi.
  Novinar Washington Posta, Frank Daly, naišao je na priču svog života. Ali njegov plan da se pridruži znanstvenicima na misiji nalaženja ostataka smrtonosnog virusa gripe, koji je ostao sačuvan ispod debelih slojeva leda i da ga iskoriste za proizvodnju lijeka protiv bolesti, osujećen je oštrom olujom koja je Franka zadržala i onemogućila mu odlazak. 
  Kad se susretne s brodom nakon povratka u Norvešku, jasno je da je nešto krenulo po krivu...

 

 

James Grippando

POMILOVANJE

 

 

 

Originalni naziv:

THE PARDON

 

Prevoditeljica:

MANJA ŠEGRT

 

tvrdi uvez, 296 str.

 

cijena s popustom: 69 kn

 

 

  

Jack Swyteck, briljantni mladi miamijski branitelj koji se specijalizirao za najgore slučajeve ubojstava, proveo je godine protiveći se i buneći protiv svog tiranskog oca Harolda, sadašnjeg guvernera Floride i nepokolebljivog pristalice smrtne kazne. 

Međutim, neposredno uoči jednog kontroverznog pogubljenja, Jack je svom ocu prisiljen uputiti osobnu zamolbu za pomilovanje jer je uvjeren u nevinost osuđenika. No, nakon što Harold Swyteck dopusti da osuđenik umre na električnoj stolici, sve nade u moguće pomirenje su raspršene. 
  Dvije godine kasnije, Jack Swyteck je ponovo na vijestima kad pomoću odvjetničkih trikova uspijeva postići oslobađajuću presudu za priznatog silovatelja i ubojicu Eddyja Gossa. Svjestan da se radi o pirovoj "pobjedi" i ogorčen sobom i sustavom koji dopušta krivcima da slobodni izađu iz sudnica, Jack se odluči prestati baviti pravom.
  Ali, još netko ima ideje o njegovoj i budućnosti njegova oca...