V.D.T.

Badalićeva 14, 10000 Zagreb

Oib: 69018440031
IBAN: HR4523600001101445715
tel: 01/3640-868, e-mail: vdt@zg.t-com.hr

 

Milan Nikolić kolekcija

 

Kako doći do željene knjige?

Vrlo jednostavno: pošaljite e-mail s upitom 

ili nazovite za sve informacije na tel. 01/3640-868, GSM: 098/380-331

 

 

 

 

V.D.T.

 

 

Naše edicije

 

 

V.D.T.

 

 

 

Platinasta biblioteka

 

 

 

Agatha Christie

 

 

 

Milan Nikolić

 

 

 

Ross Macdonald

 

 

 

Najbolji romani krimi literature

 

 

 

Strip knjige

 

 

 

Strip - bibliofilska izdanja

 

 

 

Domino

 

 

 

Vertigo

 

 

 

Flashback

 

 

 

Domaća književnost

 

 

 

Filmske knjige

 

 

 

 

Strip - antikvarijat

 

Obračun na obali  

 

 

 

 

   

 

208 str., TVRDI UVEZ

cijena s popustom: 117 kn

 

Inspektor Megre sa suprugom ljetuje na našoj obali. U istom mjestu odmor provodi zagrebački novinar Miki. Ljetnu dokolicu prekidaju zagonetna, naizgled nepovezana ubojstva lokalnog električara i imućnog Francuza. Miki i Megre uključuju se u istragu...

„Džepna knjiga“ je 1958. izdavanje „Obračuna na obali“ popratila redakcijskom bilješkom kako se „ovim romanom Milan Nikolić potvrđuje kao najznačajniji i najperspektivniji pisac djela iz žanra detektivske i zabavne literature s domaćom tematikom.“

 

 

Prsten s ružom

 

 

 

   

160 str., TVRDI UVEZ

cijena s popustom: 117 kn

 

"Prsten s ružom" debitantski je Nikolićev roman. Prvi i jedini put tiskan je 1957. u biblioteci “Džepna knjiga” istoimenog sarajevskog nakladnika.

Krimić, čija se radnja odvija u trokutu Zagreb-Rijeka-Trst, bio je najavljen kao “veoma zanimljiva knjiga”, s “originalno riješenim situacijama”, u kojoj “novinar Miki stupa u akciju i počinje zamršenu istragu” i koji je “po svom sadržaju bliži i aktualniji od standardne strane literature ove vrste”.

 

Kristalna pepeljara

 

 

   

188 str., TVRDI UVEZ

cijena s popustom: 90 kn

 

 Milan Nikolić (1924. – 1970.) pionir je kriminalističkog i špijunskog žanra u hrvatskoj književnosti. U razdoblju od 1957. kada mu je tiskana debitantska knjiga („Prsten s ružom“) pa do smrti, objavio je tridesetak romana (i dužih pripovijedaka) u nakladi većoj od pola milijuna primjeraka. Napisao je i četiri filmska scenarija.
   „Četiri pokojna šerifa“, „Dosje 1714“, „Ulica večnog vetra“, „Ulaznica za pakao“, „Tajna kanarinčeve krletke“, „Petao u prozoru“, „Jedan stranac je stigao“, „Posljednja karta“, „Reč odbrane“ neki su od vrhunaca opusa „virovitičkog Simenona“.
   Isti status ima i „Kristalna pepeljara“, roman u kojem se istražitelj Malin ubacuje u skupinu međunarodnih krijumačara droge koja djeluje u Rijeci; roman koji se sada po prvi put – pola stoljeća nakon što je napisan - objavljuje na hrvatskom jeziku.

 

Dosje 1714

 

 

 

   

156 str., MEKI UVEZ

cijena s popustom: 70 kn

 

 

 

“Ovo nije samo jedna obična priča o nekom zločinu i onome tko ga je počinio. Ovo je isječak iz stvarnosti, gotovo doslovan prijepis dokumenata uloženih u dosje 1714, koji je pohranjen u arhivi Okružnog suda, recimo, u Dubrovniku.
  Nije bitno što se dosje 1714 ne nalazi u arhivi Okružnog suda u Dubrovniku, nego na nekom drugom mjestu, nije bitno što su izmijenjena imena sudionika u događajima o kojima dosje 1714 govori, nije bitno ni što je pravo mjesto radnje zamijenjeno izmišljenim. Bitan je često toliko mukotrpan, dug i zavojit put do materijalne istine, put koji zbunjuje prolaznika neočekivanim zaokretima, bezbrojnim raskrižjima bez putokaza, nesvladivim preprekama… Put koji se mora prijeći do kraja da se dođe do istine, jer je samo apsolutna istina garancija da će pravda uistinu biti zadovoljena. Ovo je dokument o jednom takvom putu.”  (Milan Nikolić)

 

 

 

Četiri pokojna šerifa

 

 

   

192 str., TVRDI UVEZ

cijena s popustom: 90 kn

 

 

U zagrebačkom parku Tuškanac metkom u potiljak revolverom kalibra 9 mm ubijen je umirovljeni konobar Ivan Šantić. Sutradan će na isti način u Ljubljani biti ubijen trgovac Igor Faran, dok će identična sudbina nekoliko dana kasnije u Sarajevu zadesiti i komercijalistu Janka Placeka...
  Serijska ubojstva dignula su policiju na noge. Jasno je da se radi o osveti, ali kakvoj i zbog čega ubojica sam uzima pravdu u svoje ruke?
  Inspektor Malin, slažući djelove mozaika i profil ubojice dolazi do zapanjujućih otkrića – u pozadini svega krije se zločin koji se dogodio zadnjih mjeseci 2. svjetskog rata kada su bogatog lokalnog folksdojčera ubili mještani, ali su krivicu prebacili na partizane…

 

 

 

 

Izabrana djela

MILANA NIKOLIĆA

 

 

MILAN NIKOLIĆ pionir je kriminalističkog žanra u korpusu hrvatske književnosti druge polovice
XX. stoljeća.  

Od 1957. do 1970. godine objavio je
tridesetak krimića, koji su stekli kultni status
među onodobnim čitateljima.