V.D.T.

Badalićeva 14, 10000 Zagreb

Oib: 69018440031
IBAN: HR4523600001101445715
tel: 01/3640-868, e-mail: vdt@zg.t-com.hr

 

Flashback  edicija

 

Kako doći do željene knjige?

Vrlo jednostavno: pošaljite e-mail s upitom 

ili nazovite za sve informacije na tel. 01/3640-868, GSM: 098/380-331

   

 

 

 

 

Naše edicije

 

 

V.D.T.

 

Platinasta biblioteka

 

 

 

Agatha Christie

 

 

 

Milan Nikolić

 

 

 

Ross Macdonald

 

 

 

Najbolji romani krimi
literature

 

 

 

Strip knjige

 

 

 

Strip - bibliofilska izdanja

 

 

 

Domino

 

 

 

Vertigo

 

 

 

Flashback

 

 

 

Domaća književnost

 

 

 

Filmske knjige

 

 

 

Strip - antikvarijat

 

 

 

Graham Greene

Kraj ljubavne priče

 

 

      

Originalni naziv:

 

THE END OF THE AFFAIR

 

 

Prevoditeljica:

KRISTINA DUKIĆ 

Opseg: 224 str.

 

 

cijena s popustom: 30 kn

 

   

   

  

Konvencionalna je storija o vjernosti i nevjeri, pomiješanim osjećajima ljubavi i mržnje u ratnom Londonu, s klasičnim trokutom u postviktorijanskom izdanju. Maurice Bendrix se bori s vlastitim osjećajima; bori se protiv svoje ljubomore jer zna da voli ženu koju nikad neće imati, a bori se i protiv Boga koga će na kraju romana ipak susresti. Henry Miles se kao prevareni muž bori isključivo protiv sebe i svoje bezvoljnosti i mlitavosti, jer prema ženi ne osjeća nikakvu fizičku želju. Naposljetku, Sarah je rascijepljena između muža, kojemu zbog nedostatka bilo kakvih emocija ne može biti doli prijatelj, te Mauricea koga strastveno voli, ali koji joj nikada neće postati mužem. Iz ove weepy, srceparajuće fabule GRAHAM GREENE načinio je zrelu, meditativnu studiju o opasnostima strasti i još većoj opasnosti pomanjkanja bilo kakvih osjećaja; o pitanjima vjere i čudima koja su moguća samo onda kad se više ne nalazimo u raljama kontingencije.

 

 

 

Ira Levin

Rosemaryna beba

 

Originalni naziv:

 

ROSEMARY'S BABY

 

 

Prevoditeljica:

MARIJA KRBAVAC 

Opseg: 216 str.

 

cijena s popustom: 30 kn

 

 

 

Mladi i sretno oženjeni par Rosemary i Guy Woodhouse u potrazi su za stanom i napokon dobivaju dobre vijesti. U mogućnosti su useliti se u Bramford. Riječ je o staroj zgradi s velikim, prostranim stanovima, nedaleko Central Parka, koja krije mnoge tajne, uključujući i vrlo mračnu prošlost.

Guy je perspektivni glumac kojemu nedostaje tek jedna prava prilika da se iskaže u glumačkom svijetu. Rosemary se, pak, s druge strane, veseli zasnivanju obitelji. I dok uređuju svoje malo obiteljsko gnijezdo, sprijateljuju se s prvim susjedima, postarijim i pomalo prenametljivim bračnim parom Romanom i Minnie Castevet.

Nakon jedne izuzetno uznemirujuće noći, koja je Rosemary nalikovala na noćnu moru, ona ostaje trudna, a Guyeva glumačka karijera naglo počinje napredovati. Na prvi pogled, sve se doima savršenim.

No, Rosemary nije svjesna da njena trudnoća nije poput ostalih te da će njeni rezultati biti potpuno zastrašujući...

 

NAJSLAVNIJI HORROR

ROMAN SVIH VREMENA!

 

Jadranko Bitenc

Statist

 

   

 

Opseg: 164 str.

 

cijena s popustom: 20 kn

"Statist" je priča o promašaju i uzaludnosti građanske egzistencije outsidera iz novinarsko-filmsko-književničke branše u statusu studenta u raljama života.

Međutim, neimenovani antijunak, dakako pisac, budući da je roman pisan u Ich-formi, namjesto da se potrudi postati sveznajući erudit, pokazuje tek simptome mainstream erotomana. Društveni se poredak javnog licemjerja, koje se prepoznaje u institucijama sveučilišta, policijskih stanica, braka, masovnih medija, može podnijeti samo ustrajnim radom na pojedinačnom užitku.

Jedini kult kojemu "statist" bezuvjetno vjeruje jest tijelo u mehanici seksualnog spajanja.

JADRANKO BITENC je od brižno izabranog naslova koji bi trebao pogoditi ne samo životni svjetonazor svog antijunaka, nego i duh vremena radikalnog outsidera neprestano u pokretu, želio iskonstruirati prozu nalik kratkim filmskim rezovima.

 

 

Agatha Christie

Ubojstvo Rogera Ackroyda

 

 

   

Prevoditeljica:

DAVORKA ŠIMIĆ 

Opseg: 240 str.

 

cijena s popustom: 60

   

  

 

Gospođa Ferrars umrla je u četvrtak, 16. rujna.
Gospodin Ferrars umro je godinu dana ranije.

Selom su kružile glasine da je gđa Ferrars otrovala svog supruga, ali nitko nije bio siguran dok nije otkriveno pismo čovjeku kojeg je voljela – Rogeru Ackroydu.

Roger Ackroyd, međutim, nikada nije došao u mogućnost da pročita pismo do kraja. Naime, on je bio sljedeći u lancu smrti...

 

Jedan od najboljih i najuspješnijih romana kraljice zločina, AGATHE CHRISTIE, u kojem se spisateljica poslužila zapanjujućom količinom pogrešnih, zbunjujućih i lukavo podmetnutih tragova, nepokolebljivih alibija, a sve to u svrhu obmanjivanja čitatelja i senzacionalnog razrješenja na nekoliko posljednjih stranica.