V.D.T.

Badalićeva 14, 10000 Zagreb

Oib: 69018440031
IBAN: HR4523600001101445715
tel: 01/3640-868, e-mail: vdt@zg.t-com.hr

 

Biblioteka Domino

 

 

Kako doći do željene knjige?

Vrlo jednostavno: pošaljite e-mail s upitom 

ili nazovite za sve informacije na tel. 01/3640-868, GSM: 098/380-331

 

 

 

V.D.T.

 

 

 

Platinasta biblioteka

 

 

 

Agatha Christie

 

 

 

Milan Nikolić

 

 

 

Ross Macdonald

 

 

 

Najbolji romani krimi literature

 

 

 

Strip knjige

 

 

 

Strip - bibliofilska izdanja

 

 

 

Domino

 

 

 

Vertigo

 

 

 

Flashback

 

 

 

Domaća književnost

 

 

 

Filmske knjige

 

 

 

Strip - antikvarijat

 

 

Henry Keating

Hladne kapi kiše

 

 
 

TVRDI UVEZ

redovna cijena: 140 kn

cijena s popustom: 126 kn

   

Originalni naziv:

The Perfect Murder

 

Prevoditeljica:

Lidija Prskalo

 

Prvi slučaj s kojim se u Bombayu susreće inspektor Ghote uključuje naizgled nerješivo ubojstvo i neobičnu krađu iz radnog stola ministra.

U kući Lale Verdea, ugledne i moćne osobe iz visokih indijskih krugova, dogodio se napad. Njegov tajnik Mr. Perfect udaren je u glavu. I koliko god da inspektor Ghote pokušava svoj posao napraviti savjesno i metodično, na koju god se stranu okrene, susreće se s prijevarama, oholostima i korupcijom. A tu je još i krađa jedne rupije kojom se mora posebno baviti...

Kako se istraga približava kraju, stiže monsunska kiša...

 

 

Ed McBain

Aplauz, molim

 

 

 

TVRDI UVEZ

redovna cijena: 140 kn

cijena s popustom: 112 kn

   

Originalni naziv:

Let's hear it for the Deaf Man

 

Prevoditelji:

Jasenka Majpruz Branko Gredelj

 

Tajanstveni i zastrašujuće inteligentni kriminalac Gluhi čovjek se odlučio vratiti na scenu, ali ovog puta s novim, pomno razrađenim planom, na veliku žalost dečki iz Osamdeset i sedme policijske postaje, koji odranije imaju neugodna iskustva sa njime.
  On im najavljuje svoj naum prvo telefonski, a potom putem fotografija koje im šalje u 87. postaju i koje simboliziraju određene elemente njegova budućeg zločina.
  No, detektiv Steve Carella i njegovi kolege nemaju previše vremena za mozganje oko zagonetki Gluhog, jer su im već ruke pune posla uz dva bizarna slučaja na kojima rade. U prvom je nepoznati čovjek pribijen na zid napuštene zgrade, a u drugom lukavi provalnik nakon krađa ostavlja mačića kao potpis...
  Ali, iako su zauzeti tim slučajevima, nisu zaboravili na Gluhog, ne uzimaju njegove prijetnje olako i kako se bliži najavljeni datum, napetost u 87. postaji podiže se na kritičnu razinu; možda zato što su detektivi svjesni da su planovi Gluhog čovjeka većinom toliko briljantni da gotovo pa zavrijeđuju aplauz...

 

Agatha Christie

Zašto nisu pitali Evansa?

 

 

 

TVRDI UVEZ

redovna cijena: 140 kn

cijena s popustom: 112 kn

   

Originalni naziv:

Why didn't they ask Evans?

 

Prevoditelj:

Dubravko Stojsavljević

 

Bobby Jones stvarno nema sreće niti posebne vještine za igranje golfa. Ništa čudno, jer Bobby je samo jedan od sinova mjesnog župnika Marchbolta, malenog golferskog mjestašca na Velškoj obali.
  No Bobby će ipak jednu partiju golfa zapamtiti za cijeli život. Naime, tijekom igre tražeći lopticu na litici, kamo ju je greškom uputio, umjesto loptice pronalazi tijelo nepoznatog muškarca. Misleći da je mrtav, Bobby se nagne nad njim, ali ga je tada dočeka iznenađenje – muškarac je posljednjim snagama otvorio oči, s naporom izgovorio „Zašto nisu pitali Evansa?“ i potom utonuo u vječni san.
  Zaintrigriran riječima umirućeg čovjeka, Bobby Jones poziva prijateljicu Lady Frances Derwent da zajednički pokušaju otkriti istinu o muškarčevoj smrti i identitet tajanstvenog Evansa.
  Istraga ih, naravno, dovodi u niz neprilika, pa i smrtne opasnosti…

 

John Dickson Carr

Careva burmutica

 

 

 

TVRDI UVEZ

redovna cijena: 140 kn

cijena s popustom: 112 kn

   

Originalni naziv:

The Emperor's Snuffbox

 

Prevoditeljica:

Marija Razum

 

Pored mrtvog tijela uglednog pripadnika visokog društva Sir Mauricea Lawesa pronađeni su razlomljeni komadići burmutice koja je nekad pripadala francuskom caru Napoleonu.
  Mlada žena koja živi u kući preko puta ulice postaje, na temelju raznoraznih slučajnosti, odnosno neobičnih koincidencija, prvoosumnjičena za zločin.
Međutim, komadići burmutice pričaju priču, ili, točnije, dvije priče – jednu istinitu i jednu lažnu.
  Dr. Demot Kinross, engleski stručnjak za kriminalistiku i priznati psiholog, “prisiljava” dokaze da mu otkriju što se uistinu dogodilo i tko je pravi ubojica…

 

"Poklon cara Napoleona skriva tajnu ubojstva"

 

Bill Pronzini

Demoni

 

 

 

TVRDI UVEZ

redovna cijena: 140 kn

cijena s popustom: 112 kn

   

Originalni naziv:

The Demons

 

Prevoditeljica:

Marija Razum

 

  Bezimenom detektivu slučajevi rastava su najmrskiji, jer se obično sastoje od nalaženja i fotografiranja nevjernih muškaraca u ljubavnom zagrljaju sa drugom ženom. Međutim, slučaj koji je upravo preuzeo nije takav. Kay Runyon ne želi uhvatiti svoga muža, poznatog arhitekta, u krevetu s drugom ženom, nego ga želi spasiti od nezdrave požude i opsesije prema zagonetnoj ljepotici Nadri Merchant, koja je poznata po tome što ima niz slomljenih srca iza sebe. Njezin bivši suprug i bivši ljubavnici opisuju je kao manipulativnu, hladnu femme fatale, koja ostavlja muškarce točno u trenutku kada im potpuno zavrti glavom.
  Ali, Nadra Merchant nije samo ostavila sada je nestala.    Da li je pobjegla s Kayinim suprugom ili je njezin nestanak znak nečeg puno mračnijeg?
  Istovremeno dok Bezimeni predano radi na ovom slučaju, za koji će se ispostaviti da je puno kompliciraniji i mračniji nego što se je činilo na početku, počinje shvaćati da njegov emocionalni život nije više savršen, i da ga djevojka Kerry planira napustiti.
  Borba na dva fronta uzeti će svoj danak od Bezimenog… I da bi rijesio stravičnu zagonetku, morati će dati puno više od sebe nego što se to podrazumijevalo.
 

 

"Bezimeni detektiv u potrazi za fatalnom ženom..."

 

 

 

Agatha Christie

Ubojstvo u Hazelmooru

 

 

 

 

MEKI UVEZ

cijena s popustom: 60 kn

   

Originalni naziv:

Murder at Hazemoore

 

Prevoditeljica:

Sanja Tamburašev

 

 

 

  U samotnoj, izoliranoj kući u srcu Dartmoora, sjedeći oko malenoga okruglog stola šestero ljudi zabavlja se spiritualističkom seansom prizivanja duhova. Nakon nekoliko uobičajenih nepovezanih poruka “s druge strane”, napetost nenadano postane nesnošljiva kada se na ploči za “razgovor” s duhovima pojavi poruka da je ubijen dobro im poznat kapetan Trevelyan. Svi su zaprepašteni.
Radi li se o crnoj magiji ili je samo riječ o neukusnoj šali?
  Jedini način da se utvrdi istina jest da se posjeti kapetana Trevelyana, ali njegova kuća udaljena je desetak milja, snježna mećava blokirala je sve putove i nema nikakvog prijevoza.
  Kapetanov dugogodišnji prijatelj major Burnaby unatoč mećavi odlučuje se uputiti k Trevelyanovoj kući. Onamo stiže potpuno promrzao, teško dišući… te nalazi razbijen prozor na kući i Trevelyanovo beživotno tijelo na podu radne sobe.

 

"Spiritistička seansa u snijegom zametenog kući otkriva zločin..."

 

 

 

James Hadley Chase

Ugodnu noć vam želim

 

 

 

TVRDI UVEZ

redovna cijena: 140 kn

cijena s popustom: 112 kn

   

Originalni naziv:

Have A Nice Night

 

Prevoditelj:

Mario Jović

 

 

 

  Kada je detektiv Tom Lepski upucao ubojicu u bijegu, pokrenuo je lančanu reakciju koja će povezati dvije zasebne grupe kriminalaca i par na medenom mjesecu u uzbudljivoj noći kakvu nitko od njih nije iskusio u svom životu.
   Medeni mjesec Wilbura Warrentona i njegove prekrasne
ali ohole žene Marije u luksuznom hotelu Spanish Bay biti
će naprasno prekinut kada ce njihov skupocjeni apartman
biti poprište brutalnog obračuna bande kradljivaca dragu-
lja koji imaju nakanu ukrasti svjetski poznate Warrentono-
ve dijamante, i bande Kubanaca koji se bave otmicama.
Svi oni su odlučni postići svoje zacrtane ciljeve, pod
bilo koju cijenu...
 

 

 

Dorothy L. Sayers

Ruže grimizne boje

 

 

 

TVRDI UVEZ

redovna cijena: 140 kn

cijena s popustom: 112 kn

   

Originalni naziv:

Strong Poison

 

Prevoditeljica:

Marija Razum

 

 

 

  Poznata autorica kriminalističkih romana Harriet Vane zna sve o otrovima i načinima kako krivac, ukoliko je dovoljno lukav, može proći nekažnjeno. No, kada njezin bivši zaručnik Philip Boyes nakon večere koju su proveli udvoje umre upravo na način koji je opisan u jednoj od spisateljičinih knjiga, policija uopće ne sumnja da zna tko je ubojica.
  Harriet Vane se ubrzo nađe na optuženičkoj klupi, prijeti joj doživotna robija, većina dokaza upućuje na njezinu krivnju, a ujedno protiv sebe ima i čitavu javnost. Međutim, porota ne uspijeva donijeti jednoglasnu odluku, pa je nastavak suđenja i dokaznog postupka odgođen na nekoliko tjedana.
  Jedan od onih koji prisustvuju suđenju je i imućni aristokrat, privatni detektiv u slobodno vrijeme, lord Peter Wimsey. Pažljivo prateći proces lord Wimsey ne samo da je uvjeren da je Harrieti ubojstvo podmetnuto, nego se i zaljubljuje u nju...

 

 

Agatha Christie

Ubojstvo u Orient Expressu

 

 

 

MEKI UVEZ

cijena s popustom: 60 kn

   

Originalni naziv:

Murder at the

Orient-Express

 

Prevoditelj:

Miran Stihović

 

 

 

  Čuveni Orijent Express, tutnjeći na svom trodnevnom putu kroz Europu, iznenada se zaustavlja usred noći. Snježna mećava zamela je prugu na jednom pustom mjestu, između Vinkovaca i Slavonskog Broda.

Sve je bilo mirno kao u grobu. “Nesumnjivo su živci u pitanju,” promrmljao je Hercule Poirot i ponovo zaspao. No kad se probudio, shvatio je da ga svi traže.

Naime, u toku noći izvršeno je ubojstvo. Ratchett, američki milijunaš, nađen je mrtav u krevetu, izboden nožem. Nedirnut snijeg oko vlaka pokazivao je da se ubojica još uvijek nalazi u njemu.

Poirot se zavaljuje u naslonjaču i razmišlja. U njegovim malim sivim moždanim stanicama nalazi se točan plan spavaćih kola, sa svim putnicima. Počinje prikupljati njihove iskaze, proučavati dokaze...
 

 

"Hercule Poirot istražuje ubojstvo na pruzi između Slavonskog Broda i Vinkovaca!"

 

 

 

 

Howard Swindle

Ovisnost

 

 

 

TVRDI UVEZ

cijena s popustom: 80 kn

 

   Originalni naziv:

Jitter Joint

 

Prevoditeljica:

Leonida Koprivnjak

 

 

 

  Jeb Quinlin je poput svog pokojnog oca – alkoholičar! Njegova žena i šef to znaju, a i sam je svjestan te činjenice, ali mrzi ih zbog toga što su u pravu. Pred njega stavljaju izbor: ili će otići na liječenje, ili će uništiti svoj brak i izgubiti posao.

Brak - k vragu i s njim - ali posao detektiva na Odjelu za ubojstva - to je ono što je doista Jebu Quinlinu važno. Stoga, navlačeći svoje kaubojske čizme i s posljednjom kutijom cigareta pristaje otići u kliniku za odvikavanje.

No, ne uspijeva se zapravo ni smjestiti, a već se u klinici događa ubojstvo. Zatim još jedno. Čini se da je ubojičin način rada posve jasan - uz svako se tijelo nalazi letak s dvanaest koraka koje svaki liječeni alkoholičar mora proći prilikom odvikavanja.

Iako se smatra pogrešnom osobom, njegov šef zahtijeva da se upravo Jeb prihvati istrage i otkrije ovog neobičnog serijskog ubojicu.

Jebu Quinlinu obaveza da ostane trijezan postaje njegova najmanja briga…
 

 

Serijski ubojica u klinici za alkoholizam!

 

James Hadley Chase

Zlatne ribice nemaju skrovišta

 

 

MEKI UVEZ

cijena s popustom: 29 kn

   

Originalni naziv:

Gold Fish have no Hiding Place

 

Prevoditeljica:

Lidija Prskalo

 

 

  Smješteno na periferiji velegrada, Eastlake je izolirano elitno naselje pomodnih pripadnika visokih društvenih krugova koji žive lagodnim životom – baš kao zlatne ribice zatvorene u staklenci.

Njegovi stanovnici žive u uvjerenju da znaju sve jedni o drugima, pa ih, kao grom iz vedra neba, iznenadi ucjenjivač koji je, postavivši skrivenu kameru u lokalnu de luxe samoposlugu, otkrio da se neki među njima, iz obijesti, bave sitnim krađama.

Ono što je započelo kao bezazleno dokoličarenje, na kraju se izrodi u povod za niz stravičnih ubojstava...

 

 

"Zakulisne igre u visokim

mondenim krugovima..."

 

Max Allan Collins

Ubojstva na Titanicu

 

 

 

 

MEKI UVEZ

cijena s popustom: 29 kn

   

Originalni naziv:

The Titanic Murders

 

Prevoditeljica:

Lidija Prskalo

 

 

  Na prvom i posljednjem putovanju Titanica, veličanstvenom i raskošnom brodu kakvog svijet do tada još nije vidio, među mnogim uglednim i poznatim putnicima koji su se tog kobnog 10. travnja 1912. ukrcali na njega, bio je i najpoznatiji američki pisac krimića svoga vremena, Jaccques Futrelle, čiji je junak, briljantni detektiv Van Dusen, rješavao i najzamršenije slučajeve. Jacques Futrelle je, osim toga, bio jedna od 1500 osoba koje nisu preživjele potonuće broda.

Je li Futrelle iskoristio svoje detektivske sposobnosti i na ovom putovanju? Ovo se intrigantno pitanje pretvorilo u jednu od najvećih misterija Titanica. Jer, što je s dvije misteriozne smrti koje su se dogodile prije famoznog potonuća?

Inspiriran stvarnim događajima, ljudima i povijesnim detaljima, ovaj roman slavi duh tog zlatnog, nestalog doba - i muškaraca, žena i djece koji su umrli te hladne, sudbonosne noći.

 

 

"Prije tragedije, bili su zločini..."

 

Bill Pronzini

Okorjeli nasilnik

 

 

 

MEKI UVEZ

cijena s popustom: 29kn

   

 

Originalni naziv:

Hardcase

 

Prevoditeljica: Marija Razum

 

 

  Bila je prelijepa, mlada i bogata.

No, Melanie Ann Aldrich - manekenka koja je zarađivala milijune na modnim pistama - upravo je saznala da je posvojena i sigurna je da su njeni poočim i pomajka, koji su preminuli, imali razloga tajiti tu informaciju od nje. Želja da dozna tko su bili njeni biološki roditelji i zašto su tako postupili dovodi je Bezimenom detektivu.

Bezimeni, privatni istražitelj koji se upravo oženio svojom dugogodišnjom djevojkom Kerry i sprema se na romantični medeni mjesec, smatra kako se radi o jednostavnom i lakom slučaju.

Ipak, to je bilo prije nego što nailazi na strašnu tajnu koju sakriva rodni grad klijentice i na njegove vrlo bijesne stanovnike. Kada napokon uspijeva otkriti dijeliće istine i polako slagati mozaik, istina mu eksplodira u lice. Jer, u ovom naizgled jednostavnom slučaju, rođenje nedužnog djeteta bilo je tek jedna od početnih stanica na dugom putu nasilja i zločina.

Ono što je počelo kao rutinska potraga za izgubljenim roditeljima, postupno se pretvorilo u mnogo više i gore…

 

 

"Novi slučaj Bezimenog detektiva"